web_ff_01

A távolkeleti film- illetve rajzfilmkarakterek zsebeltek be szinte minden díjat a 2017-es Felnőtt Farsangon. A kút mélyéről előmászó „ha ezt megnézed, egy hét múlva meghalsz” Samara és a Pokémon-idomár „szerezd meg hát mind” Ash nyerte el leginkább a szakmai zsűri és a közönség tetszését egyaránt.

web_ff_12

Az Akadémia idén is kíváncsi volt a nagyérdemű véleményére, így a jelmezekre az interneten szavazhatott, aki úgy érezte, ez neki is inge. A vörösszőnyegen végigvonulva exluzív V.I.P. fal előtt pózoltak a film- illetve rajzfilmkarakterek. A négytagú szakmai zsűri az internetes ítészekkel szinkronban hozták meg döntésüket: a legjobb férfiszínész díját a Pokémon-mester Ash, a legjobb színésznőnek járó szobrácskát a Kör című horror üdvöskéje, Samara vihette haza. Szoborközelbe kerültek még Demóna, Frida Kahlo és Jack Sparrow is.

web_ff_02

Kvízjátékban az est során negyven filmet kellett felismerni egy-egy kiragadott képkocka alapján, melynek jutalma a Legnagyobb Filmguru szobrocska lett. Miley Cirus és Alan Garner másnaposan is toronymagasan a legtöbb helyes megfejtést adták le. Szinte kivétel nélkül ismerte fel mindenki a Trópusi vihart és mint kiderült, az indulók közül senki nem látta a Dogville-t.

web_ff_10

Természetesen ha film, akkor filmszinkron! Hatan mérték össze impovizációs készségüket a projektor előtt, hogy olyan filmklasszikusokat értelmezzenek újra, mint az „Elfújta a szél”, a „Játszd újra, Sam”, vagy a „Casablanca”. Audrey Hepburn, a legifjabb Griswald, Lea hercegnő és Marilyn Monroe az első fordulóban kiesett, így a másnaposok Alan Garner-e Mickey egérrel küzdött meg a fináléban.

web_ff_05

web_ff_09

web_ff_08

A „megsebesített bakter úr”, a „nem vonat az, hanem repülő” és a „rézárban átvett vas” új dimenziókba emelte a Casablanca zárójelenetét. A két dumavirtuóz fej fej mellett szórta a poénokat, hogy együtt tegyék fel a pontot az i-re az „egy gyönyörű barátság kezdete” szlogen közös bemondásával.

A párbajt a közönség szavazata alapján Garner nyerte, de ígéretet tett Mickey-nek, hogy egy flex segítségével megfelezi vele díját.
A szobrokat Dr. Szöszi, az ifjabb Griswald és Monroe kisasszony adták át – nagy csókjelenetek kíséretében.

web_ff_07

web_ff_06

web_ff_11

web_ff_13

Szót érdemel még a fantasztikus Bale-seen, melynek tagjai fáradhatatlanul húzták a talp alá valót. A Mickey egér és Leon, a profi által rögtönzött party band is szépen szólt. Lara Croft inkább tartózkodott az énekléstől, így ezúttal inkább csak remek táncával kápráztatta el közönségét. Picanhu-ban az est végére kihunytak a szikrák.

web_ff_14

web_ff_15

Köszönjük mindenkinek, aki eljött és azoknak is, akik otthonról szurkoltak a jelmezeseknek! A versenyre nevezett képeket facebook oldalunkon nézhetitek meg!

web_ff_16