FF2016_00Rég hallatott magáról a közösség, így nagy volt a tét. Sikerül-e újra megtalálni a hangot, ami mindvégig ott lapult ugyan a sunyitorokban, de előtörni csak nem akart az utóbbi pár hónapban? Felkapja-e még a nép a fejét, ha a sunyik közösségi eseményt szerveznek? Örülünk, hogy voltak, akik csatlakoztak az idei farsanghoz is és jelenlétükkel emelték az est fényét. Mivel sok embernek sok munkája volt a szervezésben ugyanúgy, mint a kivitelezésben, nem szívesen hagynánk beszámoló nélkül a közönséget. Előljáróban annyit: jó volt!

Minden egyéb rövid összefoglalónkban.FF2016_01
A Fekete Özvegy a fegyveréről posztolt képpel nyitotta meg a rendezvényt.
A Zöld Lámpás Band (aka Bale Seen) több, mint időben érkezett, időt sem hagyva a Superhero Movies Dj set kipörgetésére, így az élőszereplős maszkabál szinte az első pillanattól kezdve élő muzsikával operálhatott. Wunder Gurcken (a Csodauborka) kaccsait erősen a táncparkett réseibe akasztva hamar táncba is vitte a szuperhősök nagyját. Legtöbbet talán Electra-val ropta, de a Macskanő színre lépésével hamar billent a mérleg nyelve a Marvel birodaloméról a DC javára.

FF2016_02

FF2016_03
Mindeközben folyamatosan zajlott a szuperhős-regisztráció. Rorschach vezetésével komplett stáb dolgozott a helyi szuperhősök nyilvántartásba vételén. A regisztráció célja az arcképek begyűjtése volt, melynek felhasználásával minden igazságosztó és főgonosz saját posztert kapott.

FF2016_05

FF2016_06

FF2016_07

Némi csúszással, de sikerült is kiszivárogtatni valamennyi hős képét az internetre, így megkezdődhetett a szavazás. Ezalatt tánc, tánc és még több tánc volt az étlapon. Toxic Girl és Gaz kapitány permetezőből fröccsöztette a bajtársakat. Harley Quinn baseballütőjével terelgette útjukba a fogyasztókat.

FF2016_04

FF2016_10
A rendezvény egére a devenérember szignálja helyett az 1966-os James Batman című szuperhősmozi kockáit vetítette a Zöld Maszkos, Batman a Macskanővel és Nyúlánkával, Batgirl Wonder Woman-nel, Superwoman-nel és Villám Vikivel mulatozott.

FF2016_08

FF2016_09

FF2016_15
Amerika Kapitány anyukája hamar lepihent, mert a kis Amibébi egész este hevesen rugdosott, Szuper Kanel Wunder Gurcken-t ölelgette a sarokban. Grabovski halkan megbújt a sötétben és míg a többiek vígadtak, szavazókat toborozva és a S.H.I.E.L.D. rendszerét meghekkelve juttatta nyerő pozícióba leányát, Brokk Olíviát.
A tombolán eredeti szuperhős relikviák kerültek kisorsolásra. Bosszúállókkal díszített adventi kalendárium, Pókemberes, esemény utáni zsebkendő, Vasemberes tusfürdő, Macskanő multipack és sok más értékes nyeremény szerzett örömet a hősöknek.

FF2016_14
Brokk Olíviát a hajrában sem tudta senki letaszítani képzeletbeli trónjáról, így az este 9 után internetező ítészek döntése alapján, ő nyerte a “Legnagyobb Hős” megtisztelő címet. Jutalma a járási Csecsherceg által kivitelezett szuperhős fotózás lett, a megye legmagasabb épületének tetején.

FF2016_13

FF2016_11

FF2016_12
A party a következő napra is áthúzódott. Köszönjük mindenkinek, aki eljött. Köszönjük a Marcali Városi Kulturális Központnak a helyszín biztosítását, a Kék Hold Hotel szuperhősének, Laci úrnak, hogy hozzájárult a zenebona költségeinek fedezéséhez és végül, de nem utolsó sorban Sabján Veronikának áldozatos munkáját, melyel hozzájárult a minőségi szuperhősplakátok elkészítéséhez.
Találkozzunk jövőre is!

FF2016_17

FF2016_16