8700_ind_kupa_04

Azt túlzás lenne állítani, hogy egy gombostűt sem lehetett leejteni január 4 -én a Marcali Városi Sportcsarnokban, de sok érdeklődőt vonzott az V. Industrie Elektrik Kupa. A kilenc éves gyermekeket még elkísérik a szülők és a rokonok. Ennek a korosztálynak szerveztek vasárnap labdarúgó tornát nyolc együttes részvételével. Hogy mindenkinek játéklehetőséget biztosítsanak, a házigazdák két csapatot is neveztek.

8700_ind_kupa_03
A szervezők, Csehkis Gábor, a Marcali VFC elnöke, ifj. Kőrösi András a MVFC utánpótlás edzője és Nyerges Ervin a névadó szponzor ügyvezetője kitettek magukért, kitűnő körülmények várták a csapatokat. Eredményjelzés, hangosítás, a szurkolók és a csapatok tájékoztatása, minden adott volt a jó focihoz.
Azt is hamar észrevehettük, hogy legjobban a szülők értenek a sportághoz. Akadt olyan labdarúgó -palánta, akihez percenként legalább négy – öt tanács érkezett a lelátóról. Igaz nem biztos, hogy ezt a címzettek is hallották.
8700_ind_kupa_02
A nyolc csapat két csoportban kezdte a mérkőzéseket. Az első találkozón a Hévíz erődemonstrációt tartott a Kéthely ellen. A zöld mezesek látványos játékkal 9 – 1 -es győzelmet arattak. A látottak alapján első számú esélyessé léptek elő.
Sikeresen kezdték a csoportmérkőzéseket a Marcali csapatok. A MVFC piros együttese Hahnenbaun Leonhard – Csíkvári Tamás, Szabó Áron, Kovács Gábor, Tóth Mátyás, Háli Krisztián, Blum Barnabás összeállításban vette fel a küzdelmet az FGSZ- Siófok ellen. A hazaiak 2 -0 -ra vezettek, a vendégek egyenlítettek, de a vége 3 -2 -es Marcali győzelem.
8700_ind_kupa_01
A MVFC ehér együttesében Vida Miklós – Bene Dániel, Rajnai Zsombor, Péter Kristóf, Varga Kristóf, Nagy Bence és Nemes Ákos lépett pályára a Keszhelyi Haladás ellen. Ez is Marcali győzelemmel végződött. ( 2 – 1 ).
Aztán jött az első vereség. A Hévíz jobb volt a MVFC piros csapatánál ( 4 – 1 ).
A csoportmérkőzéseken ismét hazai győzelmek következtek. MVFC fehér – Somogyvár 3 -1.
Bravúros teljesítményeket láthattunk a MVFC piros – Kéthely találkozón a hazaiak részéről. Csíkvári Tamás 10 m – ről bombázott a bal felső sarokba, egy perc múlva szabadrúgásból is betalált, majd jött a harmadik. Öt perc alatt három góllal eldöntötte a mérkőzést.
A folytatásban UFC Nagykanizsa – MVFC  1 – 1.
Ezzel biztossá vált, hogy a házigazda piros mezesek a 3. helyért játszanak a Nagykanizsa ellen, a kupagyőzelemről pedig a Hévíz – MVFC fehér összecsapás dönt.
Az első helyosztón Csikvári Tamás vezetést szerzett a Marcali csapatnak. Egyetlen perc kellett volna a győzelemhez, de a Fortuna ezúttal a zalaiak mellé szegődött. Ennyi idő alatt fordítottak ( 1 – 2 ).
A Hévíz – MVFC mérkőzés sokáig egyenlő erők küzdelmét hozta. A játékidő közepén Kovács Dávid parádés gólt szerzett, ( fordulásból, kapásból ívelt a hazai kapuba ) majd Soós Dominik duplázott. A vége 4 – 0
8700_ind_kupa_05
A díjakat dr. Sütő László polgármester és Nyerges Ervin ügyvezető adta át. A csapatok csokoládét, oklevelet,az első három együttes kupát is kapott.
A Hévíz szerezte meg a tornagyőzelmet a MVFC fehér csapata előtt, a 3. helyen a Nagykanizsa végzett megelőzve a MVFC piros csapatát. A további sorrend: Siófok, Keszthely, Somogyvár, Kéthely.
Díjazták a legjobb egyéni teljesítményeket. Az edzők szavazata alapján Lendvai Szabolcs ( Nagykanizsa) kapta a legjobb kapus díját. A legjobb hazai játékos Csíkvári Tamás lett, a legjobb mezőnyjátékosnak Bene Dánielt (MVFC fehér) választották. A gólkirály a 10 gólos Soós Dominik lett.
Az eredményhirdetés után ifj. Kőrösi András kértük értékelésre :
– Azért indítottunk két csapatot, hogy mindenkinek megfelelő játéklehetőség jusson. Mindkét együttessel elégedett vagyok, a helyosztókon sem voltunk esélytelenek. Arra is törekedtünk, hogy hasonló játékerejű együtteseket alakítsunk ki. Színvonalas focit láthattak az érdeklődők. Köszönjük a szurkolók biztatását – összegezett az edző.