8700_retrokézi_01

December 14-én Vasárnap már kora reggel nagy volt a forgalom, délutánra pedig megtelt a Városi Sportcsarnok. Nem a BL győztes vagy válogatott csapat érkezett Marcaliba, a Kézilabdás Családi Nap rendezvényei arattak ekkora sikert.
A “Múlt”, “Jelen”, és “Jövő” kézilabdásai egy nagyszerű hangulatú sportrendezvényen szórakoztak együtt. A közös bemelegítés és a gyermekek váltóversenye után beszélgettünk az ötletgazda Pék Evelinnel.
– Nagyon örülök, hogy minden úgy alakult, ahogy elképzeltem. Nem egy hirtelen ötlet volt ez a program, mert pályázatot adtam be a Városi Önkormányzathoz, amit elfogadtak és így valósulhatott meg a mai rendezvényünk. – kezdte Evelin. – Sorolhatnám a támogatókat, de egyszerűbb, ha azt mondom, hogy a szülők, a családok a Kézilabdás Családi Nap főszponzorai. Valamilyen módon mindenkinek köze van a szeretett sportágunkhoz.

8700_retrokézi_02
A váltóversenyek mindig különlegesen jó hangulatúak. A hangosításról Hennel Aurél, a szervezésről Balogh Viktória gondoskodott. Az utánpótlás korú csapatok mérkőzései után a Családi Váltó már a legjobb versenysport események hangulatát idézte.
A büfében szendvics, üdítő, Túró Rudi és sok – sok szülők által sütött sütemény várta a megéhezőket.
8700_retrokézi_04
Következett a nap fénypontja, a Retro és Junior vegyes csapatok mérkőzése.
Kerner Krisztinától ismét láthattuk a sokszor megcsodált bravúrokat, de most mindkét kapuban, sőt a mezőnyben is bemutatott néhányat.
Balogh Margittól és Pék Evelintől is olyan megoldásokat láthattunk,amelyeket az élvonalban is megtapsolnának.
8700_retrokézi_03
Ez Tóth Pisti NBI/B -és csapata volt – mondta a mérkőzés után Pék Evelin. Sajnos a kitűnő edző ezúttal betegsége miatt nem lehetett itt. Családi okok miatt hiányzott Bödör Szilvia és Utasi Ágota. Bízom benne, hogy legközelebb, majd őket is láthatjuk, mert hagyományteremtő szándékkal rendeztük az eseményt – fejezte be Evelin.
Balogh Piroska a játékvezető könnyű feladatát vállalta magára. Nagyon vigyáztak egymásra a játékosok.
– A Kézilabdás Családi Nap nagyszerű ötlet és amint láthatjuk a rengeteg támogatónak köszönhetően a megvalósítás is parádésan sikerült. Az utánpótlás nevelés szempontjából is hasznos lehet az esemény, mert a legkisebbekben, akiknek még nincs közük a sportághoz, aligha múlik el nyomtalanul a mai nap.
8700_retrokézi_05
Írta: samu