KÖLTÉSZET NAPJA 2014
8700_költészet napja

Programokban gazdag az idei Magyar Költészet Napja. Kis közösségünk bele is fekszik a fősodorba, s hagyja, hogy vigye az áramlat. Versolvasgatás mellett exponáljuk magunkat 3D-ben is rendesen a kulturális és közösségi tereken: részt veszünk ünnepségen, könyvtárátadáson, színházi előadáson, meghallgatjuk majd Jókai Annát, böngészünk, illetve könyvet cserélgetünk, s mint királyi főre a koronát, a Korzó versfalára is igyekszünk elkészíteni saját, külön bejáratú szonettkoszorúnkat.

Április 11-én, a Költészet Napja alkalmából egész napos könyvböngészde várja az érdeklődőket, ahol otthagyhatják, illetve másikra cserélhetik jó állapotú, de már megunt könyveiket.
Kivirágzik a versfa is, melynek ágairól ugyancsak szakíthatnak olvasnivalót, s a versfalon elhelyezhetik saját, vagy kedvenc verseiket is. Erre a falra kerül ki Móricz és Kutschera ünnepi koszorúszonettje is, amit a környék snapszbutikjainak ajánlanak sok szeretettel.
17 órától az Újhold zenekar énekli meg a magyar irodalom legszebb verseit zenei kísérettel.
A program másnap Niklán folytatódik, ahol fél 2-2 környékén Jókai Anna, kétszeres Kossuth-díjas írónő tart előadást Jézus utolsó hét szava a kereszten címmel a római katolikus templomban.
Ha már ott vagyunk, megnézzük egy órakor az iskolai ünnepséget, majd az írónő előadása után a megújult könyvtár átadását is.
Aztán irány vissza Marcaliban, ahol az Imre Sándor Szeretetszínház adja elő aValahol Európábant kéthelyi, marcali, martonvásárhelyi, niklai és zsirai színjátszóival.
Gyertek Ti is minél több programra, ha megtehetitek, hozzatok verset, könyvet, verses könyvet. Neveljetek szódudvákat és tegyétek azokat közzé saját fórumaitokon, vagy küldjétek el őket nekünk, hogy bekerülhessenek költészetnapi összefoglalónkba, illetve kinyomtathassuk helyettetek és feltehessük őket a Korzó versfalára!

Emailcímünk még mindig ugyanaz: 8700.hu@gmail.com.