FELNŐTT FARSANG 2014

8700_farsang_01

Elérkezett a reggel. Lustán nyújtózott el az úton a napsugár. Guri csak pilláinak erdején keresztül figyelte az ellenfényben felé araszoló buszt, igyekezvén nem elvéteni a lépést és a megfelelő járatra felszállni, hogy szundíthasson még egy keveset hazáig.
Fáradtan szállt fel, jegyet váltott, majd felélénkülve egy ismerős arc láttán beszélgetésbe elegyedett. Volt témája: farsangról jött.
Hét éve nem volt farsangon. Akkor jedinek öltözött. A kölcsönkapott lézerkardot pedig szerencsésen eltörte. Idén az Ace Ventura volt a sláger! – beszámoló

Gyerek farsang akad bőven. Felnőtteknek azonban ritkábban adatik meg a lehetőség, hogy jelmezbe bújjanak. Ha akad is kezdeményezés városunkban (mert akad!), az többnyire zárt ajtók mögött valósul meg, a nagyközönség szeme elől gondosan elrejtve. Gondoltuk: változtassunk! A hírnevünknek már nem árthat! A 8700.hu Felnőtt Farsangot hirdetett február utolsó napjára.
A Halloween tavaly nem jött össze, így idén jobban rágyúrtunk a farsangra, és igen, nyilvánossá tettük az eseményt, hogy aki akar, nyugodtan jöjjön. Jelentjük, jöttek!

A nép gyűlt, a dj késett. Ígértünk fűt-fát, csak hogy legyenek: facér csajokat, facér pasikat, jelmezversenyt, talpalávalót, sztárfellépőt, tombolát. Bár minden részletet nem dolgoztunk ki a végletekig (kellett is improvizálni rendesen), ritka volt az üres járat (akárcsak az üres pohár).

JELMEZVERSENY? Pipa!

8700_farsang_02
A farsangolás egyik legfontosabb eleme. Szerencsére a “belépés csak jelmezben” tételnek igyekezett mindenki eleget tenni. A keleti kultúra több fronton is képviseltette magát. A nyugatnak be kellett érnie az örök Minnie egérrel. Nononak hála azért volt “utca embere” is. A HM lovag Hannibal Lecterrel poharazgatott (kannibálunknak hamar védjegyévé vált a színes szívószál); ByAlex a Néhai Rimbaud-val poharazgatott. Személyes kedvencem Prosz és Tata.
Bohócok ropták gésákkal és szamurájokkal, a vadász megengedte a nyúlnak, hogy vigye egy kicsit ő is a puskát (míg ő hörpint egy isteneset), s persze banyák, vámpírok, inkvizítorok, termések, állatok kis izék minden mennyiségben. Fantáziában tényleg nem volt hiány!

BÁLKIRÁLYNŐ? Naná!

8700_farsang_03
A 8700.hu első hivatalos bálkirálynője Kinga (balra), aki egyenesen Csodaországból pottyant a farsangra. Minden részletre kiterjedő jelmeze az internetes szavazók tetszését is elnyerte.

NIKLAI JÁNOS? A csoda.

8700_farsang_08
Jancsi bácsi kitűnő választásnak bizonyult. Amellett, hogy a vállalt egy órás műsort egy újabb órával túlteljesítette, a későbbiekben is be-beugrott egy szám erejéig, ha leülni látszott a hangulat; ráadásul népes rajongótáborát is magával hozta, akik maguk sem voltak restek beöltözni a bulira.

KARAOKE? Biza!

8700_farsang_04

8700_farsang_05
A Fantasztikus Négyes mérkőzött meg a Fenomenális Kettessel. A négyes a születésnapossal próbált erősíteni és átnevezni formációját a Dögös Ötösre, de az ünnepelt nem vállalt session vokált, így maradt a csak csajok felállás. Guri úr Huncut Karneválja mindent vitt, Niklai művészúr is neki és partnerének ítélte volna az első helyet, de végül mégis a farok csóválta és győztek a lányok.

SZÜLETÉSNAP? 34!

8700_farsang_09
Alap, hogy lesz torta (főleg, hogy a közösség tagja a város tortadizájnere), mégis alap, hogy az ünnepelt képes megfeledkezni a lehetőségről. Így esett ez most is. Torta (tetején fotoaparáttal) hirdette, ma van a szülinapom-pom-pom. Niklai úr is megénekelte, a láncfűrész felszelte, Móricz pedig tolta az ingyenreklámot, nehogy valakinél kimaradjon: a főszerkesztő ma nyolc és fél éves!
Kösz mindenkinek! Ilyen másnak nem nagyon van!

TOMBOLA? Of corse

8700_farsang_07
Fanni erőltette, hogy azt írtuk, lesz tombola (hetekig gyűjtögette az aprót, hogy vehessen), így végül lett. Hála mindent elemésztő kreatívitásunknak, kisorsolásra került két mozijegy, egy fejre illeszthető nyuszifül és Móricz fakardja.

TOMBOLÁS? Nem kérdés.

8700_farsang_06
Miután Guri úr már szerepelt a Youtubeon, a Puruttyán és a Napiszaron is, úgy döntöttünk (kikönyörögte – a szerk.), hogy nem bővítjük tovább referenciájának listáját és eltekintünk Jackson táncának közlésétől – legalábbis, ami a mozgóképes felvételünket illeti.
Méltán hírnevéhez fej fej mellett haladt Niklai úrral a népszerűségi vetélkedőben, mialatt Móricz szépen koordinálta a “párbajt”.

29-E? Megvolt.
Ha nem is sokkal, de a farsang túllógott 28-án. Elütötte az óra az éjfélt, mire az utolsó vendég kilépett a Korzó ajtaján.

Guri úr pedig – úton hazafelé – emlékezett. Jobb volt Ace, mint a jedi kard. Azt mondta, ebből jövőre se szeretne kimaradni. Mi meg ott ültünk, alig karnyújtásnyira tőle. Észre sem vette, hogy egy járaton utazunk, úgy elvette az extázis (vagy a csinos útitárs) az eszét. Nem baj. Legalább hallhattuk az őszinte véleményét is.

Hát, így esett – címszavakban. Lesz ilyen jövőre is. Köszönjük annak, aki eljött, Katának külön, hogy megvigyázta a gyerekeket (gyerekmegőrző a farsangon – óriási találmány!), az otthon maradt szakácsoknak, a résztvevő jelmezeseknek, külön nagyon Niklai Jánosnak, dj G-nek!

A jelmezek egy részét megnézhetitek még facebookos oldalunkon!

Írta: Kisdaru