(A legtöbb programon) ott voltunk!

8700_mkn_01

A Magyar Kultúra napját ünnepeltük tegnap a korzóban. Már jó előre jeleztem, hogy érdekel a program, szeretnék ott lenni, nehogy felülkerekedjen a lustaság és munka után hazamenjek. Majdnem így is történt, ebédidőben már nem voltam biztos benne, hogy ott leszek.

Leginkább a 2013-ról jelentjük fotó és plakát kiállítás miatt mentem el. Szeretek képeket nézegetni és ezek a fotók emlékeket is őriznek magukban, hiszen sok eseményen ott voltam.

 8700_mkn_05

Elsőként természetesen meghallgattuk a Himnuszt, hiszen a születésnapja volt. Nem a hagyományos formában hallhattuk. Felcsendült az ismerős dallam, majd el is halkult és versben folytatódott, a végén ismét zene. Közben eszembe jutott, hogy mennyi vita volt mostanában a Himnuszunk körül. Át akarták írni, merthogy nem illik eléggé a sporteseményekhez, végül csak felgyorsították, hogy beleférjen 90 másodpercbe.

A kiállítás megnyitó alatt már megnézegettem a plakátfalat. Elgondolkodtam, mennyi lehetőségünk volt tavaly is „jól érezni magunkat”. Pedig nem is volt kint minden esemény plakátja. Rögtön felfedeztem egy eseményt, amin ott voltam, kedveltem is a plakátját, de most nem találtam.

8700_mkn_04

 8700_mkn_02

És végre jöttek a képek… Felmentünk az emeletre, és ahogy haladtunk, nézegettük a képeket felidéztük, milyen jól éreztük magunkat, vagy milyen hideg volt aznap. Ki az, aki ott volt és ki az, aki csak szeretett volna. Tervezgettük, melyik az a program, amin idén is ott szeretnénk lenni, melyiket lehetne másképp csinálni.

8700_mkn_03

Majd kezdődött a Nagyszínpad zenekar koncertje. Tavaly ők nyerték meg a II. Somogyi Jazz-Pop-Rock Fesztivál és Amatőr Zenekarok Versenyének Jazz kategóriáját. Nem ültünk már vissza az első sorba, letelepedtünk egy asztal köré. Volt kávé, üdítő, pogácsa és még túrós derelye is. Kicsit jazz klub hangulata volt az egésznek. Közben a tévén még peregtek a ráadás képek a tavalyi évről.

Aki nem is tudott ott lenni, a kiállítást még megnézheti, igaz már zene nélkül…

Írta: kng