De a végére azért vizes lett a törölköző

8700_foci_2013november_01

Szombaton a Sport utcában magas labda szállt a légben. Az izzasztó novemberi őszben a Nagybajom felnőtt labdarúgóit fogadta vendégül a Marcali. A szurkolók majdnem olyan tömegben lepték el a lelátókat, mint annak idején a perzsák Maratón partját.

Jól be kellett öltözni. Móricz sapkáját a kabátja nyakáig húzta. Még a sörcsapba is belefagyott a sör.
A mérkőzés lendületesen kezdődött, már az első percekben tizenegyeshez jutott a hazai csapat. Szép nagy gól lett! (0:1)

Aztán a birkózás folytatódott, a siló magas tömbje felett tornyosult a sötét felleg. A sok kihagyott helyzet ugyan mérgessé tette a szurkolókat, de a vezető gólt szépen őrizgette a Marcali. A vendégek az első félidőben nem mutattak kiemelkedő akaratot a fordításra, ám a fehér mezes marcali labdásoknak meg a szerencse galambja vitte el a gólszámot növelő talizmánját.

8700_foci_2013november_02

Az esővel csak egy férfi dacolt, hogy elkészítse a nagyszerű képeket, ő Kutschera volt. Fedetlen fővel, az akció közelében kattintgatott. (A gólról azért lemaradt; a meccs elején még foglya volt a családi vendéglőnek…)

A meleget a félidős akolban, a Sport-Miniben kerestük, ám ott csak sorállást, hangyaként szorgoskodó nyolckezű pultost találtunk. A kávé nagyszerű lett, a játék folytatódott az új pozícióhely felvétele után – Ivusza Pista bá mellett a meginduló játék a teljesítmény javulásával kecsegtetett.

8700_foci_2013november_05

8700_foci_2013november_06

A Nagybajom kapott szőlőcukrot, a Marcali meg ólomlábakat. Szerencsére volt a fejükön sisak, hiszen a védekező bunkerfocihoz az is kell. Az erős és szép támadások jelezték miért is a bajomi legények az elsők a tabellán, ám a szerencse galambja ott ült a Marcali kapus vállán. Azért említette Kutscherának, hogy mindig a végén kap gólt, tördelte is a kezeit.

A játékosok meg egymást tördelték. Hullott a sárga, repült a piros. Ajaj, baj lesz! Leléptették az egyik hazait. Majd leléptették a másik bajomit. Csak kitartson a védelem, hazai gólra esély se közeledett!

8700_foci_2013november_03

Az eső csak pergett, a fotós kattintgatott, Móricz feje már ki sem látszott a sapka alól, úgy számolta a perceket. A majdnem bajomi gól, tényleg nem volt gól és ezt Kutschera képe is bizonyította. Ha kellett volna, vitte volna a bíróságra.

8700_foci_2013november_04

A végére már nem nyúlott a háló, nagy Marcali öröm kerekedett. Ahogy a perzsa-görög mesékben: a legkitartóbb, elszánt vitéznek maradt a babér. A vendégeknek meg a törülköző, jól lefürödtek. Szép volt! Jövő héten Keresztúr. Reméljük nem lesz Keresztút! Hajrá Marcali!

Írta: Móricz
Fényképezte: Kutschera