KéziLABDArúgás

8700_20130914_marcali_szarszo

A kora őszi langyos napfény kicsalta a focibarátokat a Sport utcába. Ígéretesnek tűnt a szombat délután, foci és kézilabda a Béke-park árnyas fáinak szomszédságában.  A Marcali együttese a Balatonszárszót fogadta a stadionban. Kutscherával és a legkisebb Kutscherával mi is helyet foglaltunk a lelátón. Az első negyed órában már érződött a hazai fölény, a szárszóiak nem tudtak a félpályáról kitörni.Több tájékozottnak tűnt „szurkoló szaki” megsúgta, hogy a Balatonlelle csábította el a játékosokat, így elég tartalékosan tudnak csak kiállni a vendégek.  A Marcali szépen élt is a lehetőséggel és a 13. percben megszerezte a vezetést. (1:0)  A 37. percben egy ritka szárszói támadást követően a hazai védelem álldogálása mellett egyenlítettek. (1:1) Egy perc múlva, ellentámadásból a hazaiak megszerezték a vezetést. (2:1) Vagy Ivusza Pista bácsi nyomta meg a gólgyártó szalag nagy, piros gombját a kispad mellett, vagy komoly ihletet kaptak a marcali játékos szívek. Csak úgy jöttek a mérkőzés következő részében a gólok. Mit gólok? Gól hegyek!

 Távirati stílusban: 40. perc (3:1); 50. Perc. (4:1). X. percben már 5:1 volt, ám ezt csak azért nem tudtuk pontosan, mert a hétvégi sportsör lassan fogyott a Mini Presszóban. Miután újra a lelátón pihent az egyszeri szurkoló, a tekintete elkalandozott: a nagyszerű rókagombás-rántottára és a baracklekváros aludttejes prószára gondolt. A foci kapu felett közben vastag fekete füst szállt a magasba. A Kiss altábornagy utcában még szombat délután sem pihennek egyes lakosok?

Ismét távirati stílusban: 60. perc (6:1); 65. perc (7:1); 75. perc (8:1) tizenegyesből. 79. perc (9:1). 81. percben egy közel 30 méteres lövésből született a meccs legszebb gólja. A marcali B-közép újra dalolt, megtalálták a hangjukat. Lett is 10:1. A Balatonszárszói együttes végleg összeomlott, várták már a sípszót, hiszen ilyen nagy zakó még az óriások ruhaboltjában is csak előrendelésre, több hét várakozás után érkezik meg. A 83. percben Laki Olivér beállította a végeredményt, (11:1). Egyébként a marcali labdarúgó jegyezte a mérkőzés hat gólját is.

Kutschera a mérkőzés alatt már a játszótéren múlatta az időt, így lemaradt a női kézilabdáról, amely nagyszerű győzelmet hozott. Egyre népszerűbbek a kézi mérkőzések, pörgős játék, váltakozó eredmények, idegbaj, öröm és bánat sűrűsödik egy rövid órába. Legközelebb teljes stábbal jelentkezünk a csarnokból, hiszen a szép akciófényképek és a buja szódudvák és kellemes szóvirágok táptalaja a marcali sportélet.

Hajrá Marcali! Hajrá 8700!

írta: Móricz

Fényképezte: Kutschera