Foglald össze te is a nyarad!

8700_nyar

Itt van az ősz, szeptember elseje. A szoknyák hosszabbak, a nappalok rövidebbek. A nyolcas híradó is komolyabbnak tűnik így, hogy a városra ilyen korán leszállt már az este. De ennél is komolyabbnak hatnak az ismerősök hírfolyamában fel-felbukkanó posztok, miszerint: idén aztán ŐK belecsaptak a lecsóba!
Elmúlt a nyár, itt az ősz és vele érkezett egy új jelenség, aminek létezéséről – ha volt is eddig – én nem tudtam: tudniillik, a nyár végén értékelni kell. És ha értékelni kell, értékelnek is! Mindannyian! Azonos módon. Címkékkel.

Sorra köszönnek rám az üzenőfalról a címkesorozatok: itt voltam, ott voltam, ezt ettem, azt ettem. Összefoglalnak, mesélnek, hangulatmorzsákkal simogatnak. Érdekességük, hogy apró, egymástól független eseményeket kapcsolnak össze egy nagy egésszé, azt sugallva: nem volt más az idei nyár, mint egy hatalmas nagy fesztivál!

A példa ragadós, a minta pedig – úgy tűnik – irigylésre mód működőképes, hiszen jönnek az újabb és újabb egyvelegek; hol képpel, hol kép nélkül – ami közös bennük: se széltük, se hosszuk. Ugye, nem is volt olyan rossz a nyár! Sőt, négy sorba sürítve igazán pörgősre sikeredett!

Szóval, kell nekem is egy ilyen! Lássuk is, mik a hozzávalók! Megmutatom, hogy az enyém is volt olyan jó, mint bárki másé!

Egyik nap a menü steakburgonya volt a helyen, ahova ebédelni járunk. A levest ellazáskodtuk, mivel a hónap végére teljes menüre már nem futotta. Vettem egy üveg citromlevet, mikor megjöttek a nagy melegek, gondolván, azt iszom majd – a hűtőnkből (spórolunk). Június végén akciós volt a Tescoban a jégkocka. Egyik esős napon elemelték az ernyőnket a kínai bejáratánál. A nejem legjobb barátnője férjhez ment júliusban. Idén két barátunktól kaptunk nyaralós képeslapot: egyet Maliburól, egyet Ibizáról. A szomszéd gyerek letöltött valami programot a netről és folyamatosan zenéket kever éjfélig. Az új ágyunkra még nem sikerült összespórolnunk elég pénzt, így a megvásárlása függőbe maradt. Szóval

NYÁR # STEAK # LAZULÁS # LIMONÁDÉ # JÉGKOCKA # ESKÜVŐ # IBIZA # DJ # FÜGGŐÁGY

Valaki?

 

Írta: Kisdaru