Marcali VFC – Balatoni VASAS SE  (1:1)

8700_foci

Álmos, kora őszi időjárás és Ivusza Pista bácsi visszhangzóan recsegő, de pontos felvezetése fogadta a szurkolókat a Sport utcai gyep szélen.  A Balatoni Vasas vendégeskedett nálunk. 

A Marcali lendületesen kezdett sok passzolgatással, ám nem igazán sikerült gólhelyzetet kialakítani. Az ellenfél kevés labdatartással, de gólhelyzeteket kialakítva kívánt eredményt elérni.  22. percben az egyik Vasas játékos a félpályáról indulva, a marcali védelem féltő-óvó kísérésétől támogatva egészen a kapuig ért, majd bepöckölte a hálóba a labdát. (0:1) A bíró sporttárs általában előzékenyen tovább engedte a játékot, akkor is, amikor kemény belemenések és rúgások kívántak lapot. Talán nem hozott? – gondoltuk a lelátón. Érdekes látványt nyújtott az ellenfél, amikor vezetőhelyzetben a játékosaik folyamatosan görcsben estek össze, feküdt olykor három is a simogató gyepen. Elég gyenge lábakon álltak, mégsem sikerült egy érdemi kapura lövést elérnie a hazaiaknak.

A második félidőben, talán Ivusza Pista bácsi mentális varázslásának eredményeként, talán ettek-ittak rendesen, vagy egyszerűen kellett egy kis szőlőcukor, felérősödött a játék ritmusa. Újult erővel indult a közdelem, a Vasas játékosokon látszódott a fáradtság. Ismét sokat feküdtek a pályán, amikor meg nem akkor egy-két alkalommal gólhelyzetbe kerültek. Az egyik hazai támadó aztán a 62. percben elengedte az első erős és veszélyes lövést a vasas kapuja felé. Sokáig kellet várni rá. A sokadik hazai támadás következett, a jobboldalról beadott labda ólom lassan, de cikázva pattogva elrepült két marcali játékos előtt, majd a harmadik futballista lábába beleakadt. Gól! Lett nagy öröm a lelátón és a pályán egyszerre. (1:1) A játék további részein maradt a labdakeresés, eredménytelenül.

A hideg fellegek, gyűltek közben a város felett, kellett ez az egyenlítő gól, akár még szerencsénk is lehetett volna egy győztes találatra is. Elégedjünk meg ennyivel, hiszen utószezon van a Balatonnál, előszezon van a szőlőhegyeken. Lesz még lehetőség pontot vadászni. Amúgy hol voltak a B-közép dalai, lelkesítő üzenetei? Hiszen a tagok a lelátón ültek! Várjuk az új dalokat.

Az marcali ifi amúgy „kitömte” a vasas ifijeit,  18:1-re.

Hajrá Marcali!

 

Írta: Móricz