Ez vért kíván! 

8700_blood

„A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a térítésmentes véradás szervezésében. A biztonságos hazai vérellátáshoz évente több mint 430 ezer egység vérre van szükség. Ehhez évente közel fél millió önkéntes embertársunk véradományát, önzetlen segítségét várják beteg embertársaink.”

A fenti sorokat a Magyar Vöröskereszt honlapjáról másoltam, azzal a szándékkal, hogy némileg számszerűsítsem azt a már sokat hallott mondatot, hogy „Adj vért és megmenthetsz 3 életet!”. A fél millió, vagy ha úgy tetszik 500.000 önkéntes nem is tűnik olyan soknak egy 10 millió fős országban, igaz? Viszont, ha a 10 millióból leszámítjuk a túl fiatal, a túl öreg, a beteg, az 50 kg alatti, a tűtől félő és nem utolsó sorban a „nemtörődöm” embereket, akkor ez a szám drasztikusan lecsökken. A probléma nem azokkal van, akik nem felelnek meg a kritériumoknak, hisz senki nem tehet arról, hogy éppen hány éves vagy hány kg. Az óriási probléma a „nemtörődömséggel” van, és azzal – a ma már természetesnek számító – felfogással, hogy nem foglalkozunk a másikkal, egymással. Egy olyan világban, ahol ma már több a beteg ember, mint az egészséges, egy olyan Földön, ahol háborúk dúlnak, és persze egy vámpírtörténeteken felnövő fiatalság korában várható lenne, hogy működjön a Véradás. Ami azt illeti, működik is, csak nagyon nem mindegy, hogy van az a pár százezer véradó, akik évente 3-szor adnak vért, vagy lenne 2 millió, és elég lenne évente vagy kétévente egyszer adni. Ennyit a számokról…

Kedves Olvasó!

Megragadnám az alkalmat, itt a 8700-on, hogy Véradásra hívjalak.

2013.08.26-án Véradásra lesz lehetőség Marcaliban, a Művelődési Házban, 10.00-17.00-ig.

Olyan ember/emberek jelentkezését várom, akik még sosem adtak vért, de szeretnének. Aki nem szeretne egyedül menni, megtalál az alábbi e-mail címen: kitti.garai@gmail.com. Én biztosan menni fogok, és szívesen látok bárkit a társaságomban, attól függetlenül, hogy először vagy sokadik alkalommal vesz részt Véradáson.

Adj vét, ments meg 3 életet! Csatlakozz Te is a névtelen hősökhöz!

by Kippi