A pislákoló vakufény

Kutschera beteg

8700_torok

Már pénteken is jelek, bizonyos energia ellátási problémák mutatkoztak a kisvárosi, nagy fotósnál, Kutscheránál. A hétvégén aggasztó hírek érkeztek felőle. Még az árnyéka is kontrasztosabb volt nála.


A távolból szurkolt Móricz, hogy ne bizonyuljon tartósnak a beteg állapota. Ám hétfőn a döbbenet lecsapott, a korábban humor- és szódudvagyárosként is elhíresült Kutschera elnémult. Mivel nem volt jártas a siketek jelbeszédében, ezért nehéz volt vele kommunikálni, de ennek ellenére próbált jelen lenni a Kulturális Korzó életében.
Rövid és halk szavaiból kiderült, hogy egy lázzal és torokfájással járó valami ragadta el, merítette le a vaku akkumulátorát.
Móricz felajánlotta, hogy főz teát komájának, ám az elutasította: a meleg ital árt. Az ebédet Móricz egyedül fogyasztotta el, étvágytalanul, miközben a betegeskedő Kutschetra a Blikk csodás képi világával barátkozott. Nem evett. Nem tudott.
Mi segíthetne rajta? Egy korty körte pálinka? Nem. Egy nagy összefogás a gyógyulása érdekében? Talán. Vagy hagyjuk, hogy az idő megjavítsa amit múlt héten elrontott? Igen!

A nyár első forró sugarai Kutschera számára még most is kínzást jelentenek. A felhőtlen boldogság, öröm most kerülik őt. De ha lájkokkal lehet segíteni, hogy a város első számú vakujának kezelője újra visszatérjen a kreativitás mezejére, akkor kérem, minél többen kívánjunk jobbulást Kutscherának.

by Móricz